Maak kennis met onze docenten

Ontdek onze experten in sociaal-juridische wetgeving, human resources, management en persoonlijke vaardigheden.

Katleen Janssens

Profiel - Katleen Janssens

Senior Consultant

Over Katleen Janssens

Juriste Katleen Janssens startte haar carrière aan de Universiteit Antwerpen als wetenschappelijk medewerker. Ze geraakte er gepassioneerd door personeelsbeleid in de publieke sector. Samen met Ria Janvier schreef ze een boek over een nieuwe rechtspositieregeling die uitgaat van contractuele tewerkstelling: ‘De mythe van het statuut voorbij? De nieuwe overheidswerknemer is opgestaan’.

Bij de Vereniging van Vlaamse Steden en Gemeenten (VVSG vzw) ging ze aan de slag als stafmedewerker en behartigde ze de belangen van de lokale besturen als werkgever. Ze gaf advies over personeelsvragen, schreef artikels voor de website van VVSG, het magazine Lokaal en voor Personeel & Organisatie in lokale besturen. Daarnaast gaf ze opleiding over actuele personeelsthema’s als het decreet lokaal bestuur, de samenwerking gemeente-OCMW, rechtspositieregelingen, enz.

Vandaag is Katleen senior consultant bij Acerta Consult. Ze deelt er met een haar kenmerkende passie al haar kennis en expertise over personeelsbeleid in de publieke sector. Zowel de grote als de kleinere lokale besturen kunnen bij haar terecht voor opleiding en juridisch advies.