Juridisch nieuws en updates

Alle actuele, accurate en relevante overheidsinformatie - heet van de naald en recht van de bron. Van zodra onze juristen het weten, weet jij het ook.

- Wetwijziging

Btw-regeling voor (para-)medische beroepen staat voor een belangrijke wijziging

Vanaf 1 januari 2022 worden verschillende (para-)medische prestaties btw-plichtig. Dat betekent een grote aanpassing voor zelfstandigen die deze beroepen uitoefenen. Om je te ondersteunen bij deze overgang, lanceerde Acerta het online platform icounter.be Daar vraag je – of je nu klant bent of niet – snel en eenvoudig btw-wijzigingen en -activaties aan.

Lees dit artikel
- Wetwijziging

Rouwverlof voor zelfstandigen - update

Zelfstandigen die hun activiteit maximaal 10 dagen onderbreken na het overlijden van hun kind of partner hebben recht op de uitkering rouwverlof.

Lees dit artikel
- Wetwijziging

Verhoging sociale uitkeringen op 1 januari 2022

Verhoging sociale uitkeringen voor zelfstandigen vanaf 1 januari 2022

Lees dit artikel
- Corona

Overlegcomité legt bijkomende sluitingsmaatregelen op

In het overlegcomité van 22/12/2021 werden extra sluitingsmaatregelen opgelegd. Lees hier welke sectoren moeten sluiten. Zelfstandigen kunnen het overbruggingsrecht gedwongen sluiting aanvragen.

Lees dit artikel
- Corona

Overbruggingsrecht gedwongen sluiting voor november en december - update

In november en december 2021 werden opnieuw een aantal sectoren gedwongen gesloten. Deze sectoren kunnen het overbruggingsrecht wegens gedwongen sluiting krijgen. De bedragen verschillen echter per maand.

Lees dit artikel
-

Sociale bijdragen voor zelfstandigen 2022

Lees dit artikel
- Corona

Aanpassing overbruggingsrecht voor zelfstandigen vanaf 1 december 2021

Op de Ministerraad van 10 december 2021 werd het overbruggingsrecht voor zelfstandigen aangepast vanaf 1 december. U vindt hier een overzicht.

Lees dit artikel
- Corona

Overbruggingsrecht kinderopvang mogelijk voor de week van 20 december

Om de verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, heeft de overheid besloten om de kleuterscholen en lagere scholen te sluiten vanaf 20 december. De kerstvakantie wordt hierdoor met één week vervroegd.

Lees dit artikel
- Corona

Mis geen steunmaatregelen naar het einde van het jaar toe!

In december verstrijkt de aanvraagtermijn voor sommige steunmaatregelen. Hou deze data goed in het oog, zodat u geen voordelen mist.

Lees dit artikel