Juridisch nieuws en updates

Alle actuele, accurate en relevante overheidsinformatie - heet van de naald en recht van de bron. Van zodra onze juristen het weten, weet jij het ook.

-

Steunmaatregelen voor alle zelfstandigen, getroffen door de watersnood.

Veel zelfstandigen zijn getroffen door de extreme weersomstandigheden van 14 en 15 juli 2021. Ben jij ook getroffen door de watersnood? Bekijk hier op welke steunmaatregelen je kan rekenen.

Lees dit artikel
- Corona

Als zelfstandige getroffen door de watersnood? Vraag de overbruggingsuitkering aan!

Zelfstandigen die hun activiteit moeten onderbreken door de extreme weersomstandigheden op 14 en 15 juli, kunnen bij hun sociaal verzekeringsfonds de ‘overbruggingsuitkering’ aanvragen. Ook de meewerkende echtgenoot heeft recht op deze uitkering.

Lees dit artikel
- Wetwijziging

Btw-regeling voor (para-)medische beroepen staat voor een belangrijke wijziging

Een groot aantal diensten van medische aard worden vrijgesteld van btw-plicht. Met een wetsontwerp komt daar vanaf 1 januari 2022 verandering in. Want door een vernietigingsarrest van het Grondwettelijk hof over deze vrijstellingsregeling voor deze prestaties dringt een hervorming zich op.

Lees dit artikel
- Corona

Verlenging overbruggingsrecht voor zelfstandigen

Momenteel is het wetsontwerp tot verlenging van het crisis overbruggingsrecht voor zelfstandigen in behandeling bij de Kamer. Dit wetsvoorstel voorziet een verlenging van de volgende uitkeringen tot en met 30 september 2021.

Lees dit artikel
- Corona

Crisismaatregelen voor zelfstandigen: doe je aanvraag voor 1 juli!

Lees dit artikel
- Corona

Verlenging steunmaatregelen voor zelfstandigen

Gezien de huidige situatie inzake de coronacrisis moeten we er rekening mee houden dat veel zelfstandigen ook in de tweede helft van dit jaar nog met financiële moeilijkheden zullen geconfronteerd worden. Daarom heeft de regering beslist om een aantal steunmaatregelen te verlengen tot 31 december 2021. Je vindt een overzicht in dit nieuwsbericht.

Lees dit artikel
-

De verruimde 'Transitiepremie Vlaamse Starters': nu ook voor jongeren

De Vlaamse Transitiepremie is maatregel die in werking trad op 15 maart 2018. Oorspronkelijk konden enkel de werkloze 45+’ers ervan genieten maar voor de periode 1 april 2021 tot en met 31 maart 2022 wordt deze premie verruimd tot ook jongere werkzoekenden. Dit kadert in  het plan ‘Alle hens aan dek’.

Lees dit artikel
- Corona

Dubbel overbruggingsrecht voor sectoren die heropenen op 9 juni

Lees dit artikel
- Wetwijziging

Aanzienlijke verhoging pensioenen zelfstandigen vanaf 2022

Op woensdag 19 mei keurde de commissie Sociale zaken een wetsontwerp goed over de berekening van het pensioen voor zelfstandigen.

Lees dit artikel