Juridisch nieuws en updates

Alle actuele en accurate sociaal-juridische maatregelen en overheidsinformatie - heet van de naald en recht van de bron. Onze juristen leggen dagelijks het oor te luisteren bij overheden en sociale partners en raadplegen wettelijke en juridische bronnen. Wat er ook beweegt in je sector: van zodra zij het weten, weet jij het ook. En zijn er opleidingen, events of klantenupdates die je niet mag missen? Dan lees je het hier.

-

Afwisselen van contracten bepaalde duur en vervangingsovereenkomsten zonder beperking in de tijd ongrondwettelijk bevonden

Het Grondwettelijk Hof oordeelt dat de opeenvolging van arbeidsovereenkomsten voor bepaalde duur en vervangingsovereenkomsten zonder een beperking in de tijd in strijd is met het grondwettelijk gelijkheidsbeginsel.

Lees dit artikel
-

Je werknemer gaat op vakantie met de bedrijfswagen? Denk aan een goede car policy!

Een carpolicy zorgt voor duidelijke afspraken over het gebruik van de bedrijfswagen tijdens vakanties van je werknemers in het buitenland.

Lees dit artikel
-

De 8-urenwerkdag: wanneer kan je meer werken zonder overloontoeslag?

Begin deze week vierden we het 100-jarig bestaan van de 8-urenwerkdag. Maar op deze 8-urenwerkdag bestaan nog steeds een aantal afwijkingsmogelijkheden. Is het nodig om je werknemers meer dan 8 uur per dag te laten werken, dan kan dat onder bepaalde voorwaarden en binnen bepaalde grenzen, zonder dat je een overloontoeslag verschuldigd bent.

Lees dit artikel
-

Vrijgestelde kilometervergoeding stijgt vanaf 1 juli 2021

Vergoeding voor dienstverplaatsingen vrijgesteld tot 0,3707 euro per kilometer vanaf 1 juli 2021

Lees dit artikel
-

Ministerraad bekrachtigt de loonnorm en de coronapremie

Op de Ministerraad van 15 juni heeft de Federale Regering het bemiddelingsvoorstel van sociaal akkoord bekrachtigd.

Lees dit artikel
-

Wat als voetbal zich mengt met het werk?

Het EK zal de komende weken alle aandacht opeisen. De vrolijkheid die gepaard gaat met dit evenement is welkom, maar wat als je werknemer voorrang geeft aan het voetbal boven het werk?

Lees dit artikel
-

‘Working in Belgium’ moet aanvraag ‘single permit’ vereenvoudigen

Lees dit artikel
-

Welke loonindexering kunnen we voor de meeste werknemers verwachten in januari 2022?

Volgens de laatste schattingen zal het loon van de werknemers van het PC 200 in januari 2022 met 1,64% stijgen.

Lees dit artikel
-

Te warm om te werken?

De komende dagen beloven erg warm te worden. Bij zo’n hoge temperaturen, hou je best rekening met bepaalde beschermingsmaatregelen voor je werknemers.

Lees dit artikel