Juridisch nieuws en updates

Alle actuele en accurate sociaal-juridische maatregelen en overheidsinformatie - heet van de naald en recht van de bron. Onze juristen leggen dagelijks het oor te luisteren bij overheden en sociale partners en raadplegen wettelijke en juridische bronnen. Wat er ook beweegt in je sector: van zodra zij het weten, weet jij het ook. En zijn er opleidingen, events of klantenupdates die je niet mag missen? Dan lees je het hier.

-

Levert te voet naar het werk gaan niets op?

Moet er of kan er een vergoeding betaald worden aan werknemers die te voet naar het werk gaan?

Lees dit artikel
-

Telewerk: een oplossing voor betere mobiliteit?

19 september is het nationale telewerkdag. Doe jij ook mee?

Lees dit artikel
-

Woon-werkverplaatsing met het openbaar vervoer

Hoeveel bedraagt de verplaatsingsvergoeding die je aan je werknemer betaalt wanneer hij het openbaar vervoer neemt?

Lees dit artikel
-

Verplaatsingsvergoeding voor werknemers die carpoolen?

Twee werknemers carpoolen. Ze komen samen, met dezelfde auto naar het werk. Moet je hen allebei een verplaatsingsvergoeding betalen?

Lees dit artikel
-

Samen in de file

Vele werknemers staan regelmatig in de file op weg naar en van het werk. Moet je jouw werknemer betalen die daardoor te laat op het werk aankomt?

Lees dit artikel
-

BV-vrijstelling voor ploegenarbeid op werven: handel onmiddellijk als je nog BV wil terugvragen voor het jaar 2018

Voor een correcte verwerking moeten wij zelf over alle noodzakelijke gegevens beschikken voor 23 september. Neem in dat geval dus uiterlijk begin volgende week nog contact op met je dossierbeheerder.

Lees dit artikel
-

Vlaamse opleidingscheques

Wil je werknemer een opleiding volgen, dan kan hij misschien aanspraak maken op de Vlaamse opleidingscheques om een deel van het inschrijvingsgeld te betalen.

Lees dit artikel
-

Mantelzorgverlof

Vanaf 1 oktober 2019 heeft je werknemer de mogelijkheid om, naast de bestaande mogelijkheden voor tijdskrediet en thematische verloven, een specifiek thematisch verlof voor mantelzorg te vragen.

Lees dit artikel
-

Vlaamse aanmoedigingspremie wordt Vlaams opleidingskrediet.

Werken en leren combineren? Misschien maakt jouw werknemer wel gebruik van een Vlaamse aanmoedigingspremie. Opgelet: de regelgeving is hervormd op 1 september 2019.

Lees dit artikel