Vorige

Zelfstandigen starten in de bouwsector vooral in bijberoep

10 maart 2021 Els Schellens Starters

Ook het aantal arbeidsovereenkomsten van (on)bepaalde duur is in de bouwondernemingen toegenomen met 1,5 %. Opvallende cijfers die aantonen dat de bouwsector slechts in beperkte mate een impact van de coronacrisis ondervond.

Leestijd: Later lezen?

In bijberoep starten door onzekere situatie

De stijging van het aantal zelfstandigen in de bouwsector is te wijten aan het aantal zelfstandigen die er in bijberoep van start ging. Het gaat om een stijging van wel 14,7 %. In hoofdberoep waren er dan weer net minder zelfstandigen die de stap waagden: daar gaat het om een daling van -6,4 %. Niet geheel verrassend, want in de huidige onzekere economische situatie kiezen heel wat Belgen voor de zekerheid van een statuut als zelfstandige in bijberoep, zodat ze nog steeds hun inkomen als werknemer blijven behouden.

Hoe komt het dat de bouwsector het zo goed doet? De verklaring hoef je niet meteen ver te zoeken. De lockdown, het thuiswerken, het beperkte sociale leven… We hebben het afgelopen jaar veel tijd thuis doorgebracht en begonnen te bouwen, verbouwen of te klussen. En dat was goed nieuws voor de bouwondernemers.

Wil jij starten als zelfstandige?

Acerta regelt je ondernemingsnummer, je sociaal statuut, je btw-nummer… Je kan ook onze praktische tools en simulaties gebruiken om straks goed voorbereid van start te gaan.

Ik wil starten als zelfstandige

Deel dit artikel

Els Schellens

Geschreven door Els Schellens

Director Starters en Zelfstandigen bij Acerta

Gerelateerde artikels

Waar moet je op letten bij het kopen van bedrijfsvastgoed?
Starters

Waar moet je op letten bij het kopen van bedrijfsvastgoed?

19 oktober 2021

Een fijn en spannend vooruitzicht, je eerste bedrijfspand kopen. Toch zijn er een aantal heel belangrijke zaken om op te letten alvorens je tot een aankoop overgaat. Wij zetten deze punten even op een rijtje, zodat je niet voor onwelkome verrassingen komt te staan.

Lees meer
5 tips voor het vinden van de ultieme ruimte voor jouw onderneming
Starters

5 tips voor het vinden van de ultieme ruimte voor jouw onderneming

20 september 2021

Je hebt de sprong gewaagd en bent als zelfstandige aan de slag gegaan! Na een tijdje merk je echter dat je een locatie nodig hebt om je activiteiten naar behoren te kunnen uitoefenen. Dit kan een charmant handelspand zijn, moderne horeca, een kantoor voor jezelf en je medewerkers, een loods om voorraad in te stockeren of zelfs een volledig bedrijfs...

Lees meer
Een eigen zaak starten zonder kapitaal: zo vind je geld
Starters

Een eigen zaak starten zonder kapitaal: zo vind je geld

09 september 2021 Pieter Bleyen

Geen kapitaal? Geen stress! Je hoeft geen groot startkapitaal te hebben om je ondernemersdromen waar te maken. Er bestaan verschillende bronnen voor financiële steun.

Lees meer