Vorige

Zelfstandigen starten in de bouwsector vooral in bijberoep

10 maart 2021 Els Schellens Starters

Ook het aantal arbeidsovereenkomsten van (on)bepaalde duur is in de bouwondernemingen toegenomen met 1,5 %. Opvallende cijfers die aantonen dat de bouwsector slechts in beperkte mate een impact van de coronacrisis ondervond.

Leestijd: Later lezen?

In bijberoep starten door onzekere situatie

De stijging van het aantal zelfstandigen in de bouwsector is te wijten aan het aantal zelfstandigen die er in bijberoep van start ging. Het gaat om een stijging van wel 14,7 %. In hoofdberoep waren er dan weer net minder zelfstandigen die de stap waagden: daar gaat het om een daling van -6,4 %. Niet geheel verrassend, want in de huidige onzekere economische situatie kiezen heel wat Belgen voor de zekerheid van een statuut als zelfstandige in bijberoep, zodat ze nog steeds hun inkomen als werknemer blijven behouden.

Hoe komt het dat de bouwsector het zo goed doet? De verklaring hoef je niet meteen ver te zoeken. De lockdown, het thuiswerken, het beperkte sociale leven… We hebben het afgelopen jaar veel tijd thuis doorgebracht en begonnen te bouwen, verbouwen of te klussen. En dat was goed nieuws voor de bouwondernemers.

Wil jij starten als zelfstandige?

Acerta regelt je ondernemingsnummer, je sociaal statuut, je btw-nummer… Je kan ook onze praktische tools en simulaties gebruiken om straks goed voorbereid van start te gaan.

Ik wil starten als zelfstandige

Deel dit artikel

Els Schellens

Geschreven door Els Schellens

Director Starters en Zelfstandigen bij Acerta

Gerelateerde artikels

Welke kosten komen allemaal kijken bij het huren van een handelspand of kantoor?
Starters

Welke kosten komen allemaal kijken bij het huren van een handelspand of kantoor?

23 juni 2021

Dat er bij het huren van een handelspand of kantoor moet gekeken worden naar de huurprijs en verbruikskosten om het kostenplaatje te berekenen, spreekt voor zich. Toch zijn er nog andere kosten waar je best rekening mee houdt bij het zoeken naar het perfecte pand. Wij zetten ze even op een rijtje!

Lees meer
Investeringsaftrek bij vastgoed
Starters

Investeringsaftrek bij vastgoed

25 mei 2021

Ben je aan het twijfelen over het maken van een vastgoedinvestering, maar heb je nog net dat laatste duwtje in de rug nodig? Dan kan een fiscaal voordeel misschien wel dé incentive zijn om je er volledig van te overtuigen dat investeren in vastgoed de juiste stap voor je is.

Lees meer
Meer vrijheid en voldoening in je job? Start als freelancer!
Starters

Meer vrijheid en voldoening in je job? Start als freelancer!

25 mei 2021 Katrien Jonckheer

Streef je naar meer vrijheid en onafhankelijkheid, en beschik je over een bepaald talent of een zekere expertise? Dan is een zelfstandige carrière als freelancer voor jou weggelegd. Start vandaag nog via Acerta.

Lees meer