Vorige

Zelfstandigen starten in de bouwsector vooral in bijberoep

10 maart 2021 Els Schellens Starters

Ook het aantal arbeidsovereenkomsten van (on)bepaalde duur is in de bouwondernemingen toegenomen met 1,5 %. Opvallende cijfers die aantonen dat de bouwsector slechts in beperkte mate een impact van de coronacrisis ondervond.

Leestijd: Later lezen?

In bijberoep starten door onzekere situatie

De stijging van het aantal zelfstandigen in de bouwsector is te wijten aan het aantal zelfstandigen die er in bijberoep van start ging. Het gaat om een stijging van wel 14,7 %. In hoofdberoep waren er dan weer net minder zelfstandigen die de stap waagden: daar gaat het om een daling van -6,4 %. Niet geheel verrassend, want in de huidige onzekere economische situatie kiezen heel wat Belgen voor de zekerheid van een statuut als zelfstandige in bijberoep, zodat ze nog steeds hun inkomen als werknemer blijven behouden.

Hoe komt het dat de bouwsector het zo goed doet? De verklaring hoef je niet meteen ver te zoeken. De lockdown, het thuiswerken, het beperkte sociale leven… We hebben het afgelopen jaar veel tijd thuis doorgebracht en begonnen te bouwen, verbouwen of te klussen. En dat was goed nieuws voor de bouwondernemers.

Wil jij starten als zelfstandige?

Acerta regelt je ondernemingsnummer, je sociaal statuut, je btw-nummer… Je kan ook onze praktische tools en simulaties gebruiken om straks goed voorbereid van start te gaan.

Ik wil starten als zelfstandige

Deel dit artikel

Els Schellens

Geschreven door Els Schellens

Director Starters en Zelfstandigen bij Acerta

Gerelateerde artikels

Wonen op kosten van je vennootschap
Starters

Wonen op kosten van je vennootschap

12 april 2021

Als starter een eerste woning aankopen brengt al snel enkele vragen met zich mee. Ga je bouwen of kopen? Indien kopen, doe je dit privé of met je vennootschap? De twee opties hebben beiden hun voor- en nadelen, maar waar kies je nu best voor?

Lees meer
Succesvol starten doe je via de Starters academie
Starters

Succesvol starten doe je via de Starters academie

29 maart 2021 Tessa Huybrighs

De Starters academie is een reeks korte, gratis online workshops die jou klaarstomen voor de opstart van je eigen zaak.

Lees meer
Je eigen zaak starten? Met deze tien tips wordt het een succes!
Starters

Je eigen zaak starten? Met deze tien tips wordt het een succes!

05 maart 2021

Als beginnende ondernemer kan je alle steun en advies goed gebruiken om slimme keuzes te maken voor je business en je financiering.

Lees meer