Vorige

Acerta benoemt Johan Guelluy tot CIO

25 november 2019

Brussel, 25 november 2019 - Johan Guelluy versterkt vanaf 1 december het directiecomité van hr-dienstverlener Acerta. Hij start als CIO en volgt Carl Tilkin-Franssen op. Johan zal met onmiddellijke ingang de leiding over de volledige  IT-afdeling overnemen.

Leestijd: Later lezen?

Johan Guelluy behaalde zijn master handelsingenieur-beleidsinformatica aan het LUC (UHasselt) en de Université Montesquieu in Bordeaux. Tijdens zijn loopbaan volgde hij nog verschillende internationale opleidingen (o.a. INSEAD). Hij verdiende zijn strepen in ruim twintig jaar van verschillende management- en directiefuncties in voornamelijk de verzekerings- en consultingsector. Johan Guelluy was net geen vijf jaar aan de slag als CIO bij Athora Belgium (het voormalige Generali Belgium) waar hij zorgde voor een combinatie van groei, digitalisatie en innovatie binnen verzekeringen (waarvoor het bedrijf trouwens in de voorbije vier jaar extern werd erkend met vijf digitale/innovatie-awards in verschillende domeinen van business). Daarvoor werkte hij 15 jaar in de consultingsector in het domein van bank & verzekeringen voor internationale bedrijven Accenture en DXC. De combinatie van IT, financial services, innovatie, digitalisatie en groei vormt de rode draad doorheen zijn rijke carrière.

Johan Guelluy is verheugd over zijn start bij Acerta: “Ik kijk er ontzettend naar uit om deze nieuwe uitdaging aan te gaan en het sterke Acerta-team te vervoegen. De rol is mij bekend en voor deze sector zie ik veel mogelijkheden, waardoor ik bij Acerta kan inzetten op groei – van Acerta zelf - en het helpen groeien van de klanten. Acerta ondersteunt immers ondernemers en ondernemingen in elke fase van hun groeiproces met een brede waaier aan diensten en toepassingen. Een verdere digitale transformatie kan een grote meerwaarde betekenen, daarvan ben ik zeker. Ik verwacht veel van een aantal strategische projecten, waarvan de realisatie de verdere groei van Acerta en zijn diensten waarborgt. Ik zal daarvoor graag mijn opgedane ervaring uit de consulting- en verzekeringswereld inzetten.

Acerta is opgetogen Johan Guelluy te mogen verwelkomen, aldus Christophe Deroose, CEO van Acerta: “Johan is voor ons een erg waardevolle versterking. We zijn ervan overtuigd dat zijn visie op en zijn ervaring met digitalisatie, veranderingstrajecten en innovatie een sterke meerwaarde en differentiator betekenen voor de verdere groei van Acerta als hr-dienstverlener. Wij kijken uit naar een succesvolle samenwerking en wensen Johan en zijn teams alle succes toe.

Deel dit artikel