
Mentaal welzijn onder druk
Uit onze cijfers blijkt dat het mentaal welbevinden van de Belgische werknemers erop achteruit gaat. Wist je trouwens dat in 2022 de Belg gemiddeld 7,5 dagen afwezig was door ziekte? Een record dat organisaties behoorlijk wat geld kost…
Benieuwd naar wat dit kost voor jouw organisatie?
Contacteer onsRisicoanalyse, welzijnsaudit en feedback van medewerkers
Je zet dus best in op het voorkomen van ziekteverzuim en op het bevorderen van mentaal welzijn. Daarvoor is het belangrijk om eerst de risico’s in kaart te brengen en oorzaken te identificeren. Wij ondersteunen jou hierbij via kwantitatieve bevragingen en indicatieve cijfers. Op basis hiervan kan je gericht acties uitrollen.
Het is ook belangrijk dat je als organisatie aan de welzijnsrechtelijke verplichtingen voldoet. Dit gaan we na via een welzijnsaudit.
Voor een gericht preventieplan dien je naast het meten van de verzuimcijfers ook frequent feedback aan de medewerkers te vragen. Zo houd je de vinger aan de pols rond het effect van de initiatieven die je neemt zodat je snel en gericht kan bijsturen.

"We wilden de werkdruk van onze medewerkers beter in kaart brengen en afstappen van het buikgevoel."
Iris Muylaert, de Coördinator van Personeel en Welzijn bij Groep Weerwerk, maakt al jaren gebruik van de welzijnsbevraging van Acerta. Lees meer over haar ervaring.
Lees meerWat mag je verwachten?
We begeleiden je bij de voorbereiding van de bevraging binnen ons welzijnsplatform (Balencio) evenals met de analyse van de gegevens. Samen met jou kaderen we deze binnen de context van jouw organisatie en zetten we jou op weg voor het bepalen van belangrijke acties.
Het platform maakt het ook mogelijk om de evoluties van de resultaten op te volgen.
In 3 stappen naar een duurzame win-win:
Stap 1. Goede voorbereiding
Een kwantitatieve bevraging vraagt een goede voorbereiding. Hoe meer antwoorden, hoe meer representatief de resultaten en hoe sterker jouw inzichten.
Stap 2. Uitvoering van de bevraging
Als de bevraging openstaat is het belangrijk verschillende gerichte herinneringen uit te sturen. Bovendien krijgen de medewerkers een persoonlijk rapport met adviezen hoe ze zelf hun welzijn kunnen bevorderen. Welzijn wordt namelijk ook door de privé context beïnvloed waar je als werkgever beperkte of geen impact op hebt.
Stap 3. Analytische workshop
Na afloop plannen we een analytische workshop waarbij we de resultaten matchen met jouw werkomgeving, met welke prioriteiten je aan de slag wilt gaan en welke resultaten je wenst te behalen.

Wil je graag het welzijn op de werkvloer meten?
Neem dan hier contact met ons op voor een voorstel op maat.
Contacteer ons