Vorige

Hands-On Inclusion: de weg naar een inclusieve organisatie

27 januari 2021 Kristel Minten Werkgevers

Ben jij een hands-on werkgever? Hands-On Inclusion is een splinternieuw project waar Acerta partner van is samen met Verso, Minderhedenforum en elf andere organisaties. Het doel van deze samenwerking? Werkgevers over heel Vlaanderen ondersteunen in het inclusiever maken van hun organisatie.

Leestijd: Later lezen?

Wat is inclusief ondernemen?

Organisaties die inclusief ondernemen halen en behouden werknemers met een afstand tot de arbeidsmarkt aan boord. Inclusief ondernemen gaat niet alleen over het rekruteringsproces, maar het gaat ook over de manier van communiceren, leidinggeven, enz. Kortom, het zit verweven in de volledige arbeidsorganisatie.

Wist je trouwens dat meer dan de helft (55%) van de bedrijven de arbeidskrapte als een struikelblok ziet? Dat blijkt uit ons onderzoek. Het juiste talent vinden op de arbeidsmarkt blijft dus een uitdaging. Gelukkig helpt inclusief ondernemen je dat talent binnen te halen.

Inclusief ondernemen kan je leren

Hands-On Inclusion helpt werkgevers om specialisten in inclusief ondernemen te worden. Waarom en hoe je je onderneming inclusiever maakt, leer je via een reeks praktijkgerichte bootcamps, individuele begeleiding op maat, vacature screenings, en nog zoveel meer.

Bootcamps inclusief ondernemen

Hands-On Inclusion reikt je sterke argumenten, slimme strategieën en praktische hulpmiddelen aan waarmee je als werkgever meteen mee aan de slag kunt.

Ontdek de bootcamps

Deel dit artikel

ellips-kristel-minten

Geschreven door Kristel Minten

HR Projectmanager

Gerelateerde artikels

Inclusief ondernemen kan je leren
Werkgevers

Inclusief ondernemen kan je leren

17 februari 2021 Kristel Minten

Inclusief ondernemen mag voor jou misschien nog wat onbekend zijn, lang gaat dat niet meer duren dankzij deze verschillende bootcamps: strategisch inclusief ondernemen, inclusieve instroom, telewerk als opstap naar inclusief ondernemen, inclusieve werkvloer en inclusief taalgebruik.

Lees meer
Nieuwe vrijstelling van doorstorting bedrijfsvoorheffing voor opleidingen
Werkgevers

Nieuwe vrijstelling van doorstorting bedrijfsvoorheffing voor opleidingen

14 januari 2021 Ellen Lammens

Heb jij ook al gehoord dat 2021 het jaar van de opleidingen wordt? Uit het federaal regeerakkoord bleek al dat de regering veel belang hecht aan de permanente vorming van werknemers.

Lees meer
Kernpunten debat: werken in 2021
Werkgevers

Kernpunten debat: werken in 2021

10 december 2020 Kathelijne Verboomen

2021 wordt steevast het jaar van de opleiding. Ontdek hier de kernpunten van Acerta’s HR Crossroads debat met onder andere viceminister-president Hilde Crevits.

Lees meer