Vorige

Hands-On Inclusion: de weg naar een inclusieve organisatie

27 januari 2021 Kristel Minten Werkgevers

Ben jij een hands-on werkgever? Hands-On Inclusion is een splinternieuw project waar Acerta partner van is samen met Verso, Minderhedenforum en elf andere organisaties. Het doel van deze samenwerking? Werkgevers over heel Vlaanderen ondersteunen in het inclusiever maken van hun organisatie.

Leestijd: Later lezen?

Wat is inclusief ondernemen?

Organisaties die inclusief ondernemen halen en behouden werknemers met een afstand tot de arbeidsmarkt aan boord. Inclusief ondernemen gaat niet alleen over het rekruteringsproces, maar het gaat ook over de manier van communiceren, leidinggeven, enz. Kortom, het zit verweven in de volledige arbeidsorganisatie.

Wist je trouwens dat meer dan de helft (55%) van de bedrijven de arbeidskrapte als een struikelblok ziet? Dat blijkt uit ons onderzoek. Het juiste talent vinden op de arbeidsmarkt blijft dus een uitdaging. Gelukkig helpt inclusief ondernemen je dat talent binnen te halen.

Inclusief ondernemen kan je leren

Hands-On Inclusion helpt werkgevers om specialisten in inclusief ondernemen te worden. Waarom en hoe je je onderneming inclusiever maakt, leer je via een reeks praktijkgerichte bootcamps, individuele begeleiding op maat, vacature screenings, en nog zoveel meer.

Bootcamps inclusief ondernemen

Hands-On Inclusion reikt je sterke argumenten, slimme strategieën en praktische hulpmiddelen aan waarmee je als werkgever meteen mee aan de slag kunt.

Ontdek de bootcamps

Deel dit artikel

ellips-kristel-minten

Geschreven door Kristel Minten

HR Projectmanager

Gerelateerde artikels

Waarom inzetten op de talenten van je medewerkers?
Werkgevers

Waarom inzetten op de talenten van je medewerkers?

10 augustus 2021 Goedele Laga

Inzetten op de talenten van je medewerkers is van niet te onderschatten belang in de huidige arbeidsmarkt. De arbeidsmarkt staat immers onder druk, en de zoektocht naar talentvolle medewerkers is een ware uitdaging.

Lees meer
Vlaams opleidingsverlof: gemeenschappelijk initiatiefrecht tijdens schooljaar 2021-2022
Werkgevers

Vlaams opleidingsverlof: gemeenschappelijk initiatiefrecht tijdens schooljaar 2021-2022

08 juli 2021 Miet Vanhegen

De Vlaamse regering zet in op een heus opleidings- en loopbaanoffensief dat kadert in ‘Alle hens aan dek’. Volgend schooljaar wordt er een tijdelijk gezamenlijk initiatiefrecht voor het Vlaams opleidingsverlof in het leven geroepen.

Lees meer
Een zomer vol hr-inspiratie
Werkgevers

Een zomer vol hr-inspiratie

01 juli 2021 Kathelijne Verboomen

Tijdens de zomer heb je vaak nét iets meer ademruimte, waardoor deze periode de ideale gelegenheid is om je kennis bij te schaven. Acerta heeft een heleboel gratis hr-webinars die je kan herbekijken.

Lees meer