Vorige

Hands-On Inclusion: de weg naar een inclusieve organisatie

27 januari 2021 Werkgevers
Kristel Minten

Ben jij een hands-on werkgever? Hands-On Inclusion is een splinternieuw project waar Acerta partner van is samen met Verso, Minderhedenforum en elf andere organisaties. Het doel van deze samenwerking? Werkgevers over heel Vlaanderen ondersteunen in het inclusiever maken van hun organisatie.

Leestijd: Later lezen?

Wat is inclusief ondernemen?

Organisaties die inclusief ondernemen halen en behouden werknemers met een afstand tot de arbeidsmarkt aan boord. Inclusief ondernemen gaat niet alleen over het rekruteringsproces, maar het gaat ook over de manier van communiceren, leidinggeven, enz. Kortom, het zit verweven in de volledige arbeidsorganisatie.

Wist je trouwens dat meer dan de helft (55%) van de bedrijven de arbeidskrapte als een struikelblok ziet? Dat blijkt uit ons onderzoek. Het juiste talent vinden op de arbeidsmarkt blijft dus een uitdaging. Gelukkig helpt inclusief ondernemen je dat talent binnen te halen.

Inclusief ondernemen kan je leren

Hands-On Inclusion helpt werkgevers om specialisten in inclusief ondernemen te worden. Waarom en hoe je je onderneming inclusiever maakt, leer je via een reeks praktijkgerichte bootcamps, individuele begeleiding op maat, vacature screenings, en nog zoveel meer.

Bootcamps inclusief ondernemen

Hands-On Inclusion reikt je sterke argumenten, slimme strategieën en praktische hulpmiddelen aan waarmee je als werkgever meteen mee aan de slag kunt.

Ontdek de bootcamps

Deel dit artikel

Kristel Minten_acerta

Geschreven door Kristel Minten

HR Projectmanager

Gerelateerde artikels

Werkgevers

De meest gestelde vragen over de Federal Learning Account (FLA)

15 mei 2024

De meeste bedrijven zijn intussen aan de slag met het implementeren van een leercultuur in hun organisatie maar hoe zit het met het registreren van opleidingen? Sinds april 2024 kunnen werkgevers dit in de FLA, een registratietool van de overheid. Heel wat werkgevers zitten nog met enkele vragen. We maakten een overzicht van de meest gestelde vrage...

Lees meer
Werkgevers

Individueel opleidingsrecht: hoe zit dat juist?

02 april 2024
Annelies Baelus

Sinds begin dit jaar hebben werknemers recht op vijf individuele opleidingsdagen per jaar. Een mooi initiatief dat werd opgelegd door de Arbeidsdeal. Hoe maak je nu concreet werk van deze opleidingsdagen en wat zijn de voordelen?

Lees meer
Werkgevers

Het aanwerven van mensen met een fysieke of mentale beperking

12 februari 2024
Sabine Goossens

In een krappe arbeidsmarkt is het van belang om breder te rekruteren en je als werkgever los te koppelen van vooroordelen en clichés. Inzetten op personen met een fysieke of mentale beperking die de juiste capaciteiten bezitten is een goede stap. Maar hoe begin je daaraan? Zijn er zaken waarop je moet letten, bepaalde voorwaarden waaraan je moet vo...

Lees meer