Vorige

Hands-On Inclusion: de weg naar een inclusieve organisatie

27 januari 2021 Kristel Minten Werkgevers

Ben jij een hands-on werkgever? Hands-On Inclusion is een splinternieuw project waar Acerta partner van is samen met Verso, Minderhedenforum en elf andere organisaties. Het doel van deze samenwerking? Werkgevers over heel Vlaanderen ondersteunen in het inclusiever maken van hun organisatie.

Leestijd: Later lezen?

Wat is inclusief ondernemen?

Organisaties die inclusief ondernemen halen en behouden werknemers met een afstand tot de arbeidsmarkt aan boord. Inclusief ondernemen gaat niet alleen over het rekruteringsproces, maar het gaat ook over de manier van communiceren, leidinggeven, enz. Kortom, het zit verweven in de volledige arbeidsorganisatie.

Wist je trouwens dat meer dan de helft (55%) van de bedrijven de arbeidskrapte als een struikelblok ziet? Dat blijkt uit ons onderzoek. Het juiste talent vinden op de arbeidsmarkt blijft dus een uitdaging. Gelukkig helpt inclusief ondernemen je dat talent binnen te halen.

Inclusief ondernemen kan je leren

Hands-On Inclusion helpt werkgevers om specialisten in inclusief ondernemen te worden. Waarom en hoe je je onderneming inclusiever maakt, leer je via een reeks praktijkgerichte bootcamps, individuele begeleiding op maat, vacature screenings, en nog zoveel meer.

Bootcamps inclusief ondernemen

Hands-On Inclusion reikt je sterke argumenten, slimme strategieën en praktische hulpmiddelen aan waarmee je als werkgever meteen mee aan de slag kunt.

Ontdek de bootcamps

Deel dit artikel

ellips-kristel-minten

Geschreven door Kristel Minten

HR Projectmanager

Gerelateerde artikels

Opleidingsverlof: nieuwigheden in schooljaar 2022-2023
Werkgevers

Opleidingsverlof: nieuwigheden in schooljaar 2022-2023

29 augustus 2022 Miet Vanhegen

Het nieuwe schooljaar brengt nieuwigheden mee voor het Vlaams Opleidingsverlof en het betaald Educatief verlof in Wallonië en Brussel.

Lees meer
Kick-start je carrière met de HR Talent Academy van Acerta
Werkgevers

Kick-start je carrière met de HR Talent Academy van Acerta

24 februari 2022

Wat als je binnenkort afstudeert en staat te popelen om je carrière te starten? Wat als je van de schoolbanken recht de HR-wereld kan induiken? En wat als je hierbij dag in dag uit gecoacht wordt door experten van Acerta? Dan is onze HR Talent Academy iets voor jou, ons nieuwe traineeship, boordevol theorie en praktijk.

Lees meer
De 3 meest gemaakte fouten in de decemberafrekening
Werkgevers

De 3 meest gemaakte fouten in de decemberafrekening

15 november 2021 Dirk Neefs

De decemberafrekening is een financiële verrekening van de niet opgenomen vakantierechten als gevolg van een vermindering van het arbeidsregime. Als je werknemer van voltijds naar deeltijds werken overstapt, moet je je werknemer in december een bedrag uitbetalen, voor de verlofdagen die hij niet heeft kunnen opnemen.

Lees meer