Vorige

Bijkomende maatregelen in strijd tegen coronavirus

26 november 2021 Ellen Van Grunderbeek Werkgevers

Omdat de coronasituatie verder verslechtert, heeft het overlegcomité van 26 november 2021 een aantal maatregelen verstrengd. We geven je een overzicht van de bijkomende maatregelen die vanaf zaterdag 27 november of maandag 29 november ingaan. Hou er wel rekening mee dat de nodige regelgeving nog officieel moet worden gepubliceerd.

Leestijd: Later lezen?

Verplicht telewerk

Het verplichte telewerk met de terugkeerdag(en) blijft van toepassing. De periode waarbinnen je één terugkeerdag mag organiseren, wordt wel verlengd van 12 december naar 19 december. Vanaf 20 december mag je twee terugkeerdagen voorzien.

Horeca, nachtwinkels en nachtleven

Vanaf 27 november 2021 moeten cafés en restaurants de deuren sluiten van 23u tot 5u ’s ochtends. Er mogen maximum 6 personen aan tafel zitten, tenzij voor gezinnen die meer dan 6 personen tellen. Klanten mogen ook enkel nog aan tafel zitten, niet recht staan. Ook nachtwinkels moeten van 23u tot 5u ’s ochtends gesloten blijven.

Het nachtleven gaat tijdelijk op slot. Baad je een discotheek of dancing uit, dan moet je tijdelijk de deuren sluiten. 

Privéfeesten en evenementen

Privéfeesten worden verboden vanaf 27 november 2021. Huwelijksfeesten, begrafenissen met koffietafel en bijeenkomsten thuis mogen wel nog doorgaan. Word je als professionele cateraar ingeschakeld, dan moet je dezelfde voorwaarden als de horeca toepassen.

Vanaf 29 november 2021 zal je de organisatie van binnenevenementen met een staand publiek tijdelijk moeten opschorten. Binnenevenementen met een zittend publiek en buitenevenementen blijven wel mogelijk.

Andere maatregelen

De brede mondmaskerplicht vanaf 10 jaar en de combinatie van het mondmasker met het Covid Safe Ticket in de horeca en bij evenementen blijven behouden. 

Op 15 december 2021 komt het Overlegcomité opnieuw samen om het maatregelenpakket te evalueren.

Blijf op de hoogte van de sociale wetgeving

De sociale wetgeving verandert razendsnel. Als werkgever heb jij er alle belang bij zo goed mogelijk op de hoogte te blijven van de vernieuwende regelgeving. Zo kun je je ook tijdig voorbereiden.

Sociaal-juridische updates Trefzeker

Deel dit artikel

ellen-van-grunderbeek-ellips.png

Geschreven door Ellen Van Grunderbeek

Juridisch adviseur bij Acerta

Gerelateerde artikels

Versoepelde procedure voor tijdelijke werkloosheid eindigt binnenkort
Werkgevers

Versoepelde procedure voor tijdelijke werkloosheid eindigt binnenkort

02 juni 2022 Nele Mertens

De versoepelde procedure voor tijdelijke werkloosheid wegens overmacht wordt binnenkort stopgezet. De procedure werd initieel ingevoerd vanwege de coronapandemie, en werd later uitgebreid vanwege de watersnood en het conflict in Oekraïne.

Lees meer
Hogere thuiswerkvergoeding mogelijk vanaf 1 juni 2022
Werkgevers

Hogere thuiswerkvergoeding mogelijk vanaf 1 juni 2022

01 juni 2022 Ellen Van Grunderbeek

De elektriciteitskosten zijn sterk gestegen de afgelopen maanden. Het maximumbedrag voor een thuiswerkvergoeding wordt daarom ook opgetrokken vanaf 1 juni 2022.

Lees meer
Hybride werken is de toekomst
Werkgevers

Hybride werken is de toekomst

24 maart 2022 Hannelore Van Meldert

De verplichte thuiswerkregels door corona zijn weggevallen en dus mogen je medewerkers weer elke dag naar kantoor komen. Maar willen werknemers dat ook? Uit onderzoek bij meer dan 2.000 werknemers blijkt dat 93% van de werknemers niet meer voltijds naar kantoor wil. Als er een winnaar is van de afgelopen twee coronajaren, dan maakt hybride werken a...

Lees meer