Vorige

Inclusief ondernemen kan je leren

17 februari 2021 Werkgevers
Kristel Minten

Het splinternieuwe project ‘Hands-On Inclusion’, waar Acerta partner van is, wil werkgevers over heel Vlaanderen ondersteunen in het inclusiever maken van hun organisatie. Is inclusief ondernemen voor jou nog wat onbekend? Je ontdekt er alles over tijdens verschillende bootcamptrajecten.

Leestijd: Later lezen?

Bootcamp 1: Strategisch inclusief ondernemen

In dit bootcamp verscherp je je competenties, ga je na hoe inclusief werkgeven binnen jóuw onderneming past, en formuleren we samen een antwoord op je managementuitdagingen.

Bootcamp 2: Inclusieve instroom

We bekijken hoe groot jouw behoefte aan een strategische organisatieverandering is en maken samen elke stap binnen je instroomprocedure inclusie-proof.

Bootcamp 3: Telewerk als opstap naar inclusief ondernemen

Wordt telewerk ook na corona een blijver, en hoe kan dat in jouw organisatie? En hoe kijken je medewerkers naar plaats- en tijdsonafhankelijk werken in de toekomst?

Bootcamp 4: Inclusieve werkvloer

In dit bootcamp leer je meer over hoe inclusie verbonden is met welzijn en sfeer op de werkvloer. Bovenal reiken we je tools aan waarmee je dat welzijn kan faciliteren en ondersteunen.

Bootcamp 5: Inclusief taalgebruik in de praktijk

(Her)ontdek het belang van inclusieve taal: zorg dat iedereen betrokken blijft en leer communiceren in een taal en op een manier die voor iedereen begrijpelijk is.

Creatief met talent

Hire for potential and train for skills. Als werkgever is investeren in talent essentieel. Gooi al je troeven in de strijd om kandidaten met potentieel te vinden. Zo verkort je de aanwervingstijd én zitten medewerkers beter in hun job. Faciliteer ook de persoonlijke ontwikkeling van huidige medewerkers, zij hebben vaak onontgonnen talenten.

Zet in op talentontwikkeling

Deel dit artikel

Kristel Minten_acerta

Geschreven door Kristel Minten

HR Projectmanager

Gerelateerde artikels

Werkgevers

Het aanwerven van mensen met een fysieke of mentale beperking

12 februari 2024
Sabine Goossens

In een krappe arbeidsmarkt is het van belang om breder te rekruteren en je als werkgever los te koppelen van vooroordelen en clichés. Inzetten op personen met een fysieke of mentale beperking die de juiste capaciteiten bezitten is een goede stap. Maar hoe begin je daaraan? Zijn er zaken waarop je moet letten, bepaalde voorwaarden waaraan je moet vo...

Lees meer
Werkgevers

Individueel opleidingsrecht en opleidingsplannen

01 februari 2024
Annelies Baelus

De Arbeidsdeal, opleidingsplannen en individuele opleidingsdagen voor werknemers. Wat moeten bedrijven nu precies allemaal in orde brengen en hoe pakken ze dit concreet aan?

Lees meer
Werkgevers

Aanwerven van (nieuw) talent: hoe pak je dat aan?

18 januari 2024
Kate Hansen

Kmo’s zijn voorzichtiger om bijkomend personeel aan te werven. Toch zijn er andere manieren om het juiste talent te vinden en in te zetten in tijden van arbeidskrapte.

Lees meer