Vorige

Bijna helft van werkgevers overweegt outsourcing

28 augustus 2020 Cleo Kinnaer Werkgevers

Outsourcing of uitbesteding is een beproefde optie voor wie kosten wil terugdringen. En laat ons eerlijk zijn: iedere werkgever wil minder kosten, zeker in coronatijden. Neem je alle pro’s en contra’s in overweging, dan kan je alleen maar concluderen dat outsourcing je bedrijf helpt groeien op een duurzame manier. Uit een bevraging van Acerta blijkt dan ook dat 45% van de werkgevers openstaat voor outsourcing van de hr-administratie.

Leestijd: Later lezen?

Outsourcen om als organisatie beter te functioneren

Outsourcing is een efficiënte manier om je bedrijf up and running te houden en om de continuïteit te garanderen. Heb je een gebrek aan bepaalde vaardigheden en expertise? Wil je dat alle processen correct verlopen, ook wanneer je niet alle skills in huis hebt? Dan is outsourcing dé oplossing om je organisatie te laten floreren en geld te besparen.

Opvallend is dat bijna de helft van de werkgevers (45%) erkent dat het outsourcen van de hr-administratie hun organisatie beter zou laten functioneren. Het gaat dan vooral over de outsourcing van het beheer van de payrolltool (30%), de personeelsadministratie (25%) en de payroll zelf (25%).

Bovendien geeft 1 op 3 werkgevers aan dat ze nog beter zouden functioneren als hun medewerkers rechtstreeks vragen kunnen stellen aan een expert met kennis van zaken. Tijdsbesparing en een verhoogde kwaliteit, toegankelijkheid en tevredenheid van de werknemers zijn de voornaamste motieven om ook het rechtstreeks beantwoorden van vragen van hun personeel te outsourcen.

Lagere drempel naar internationale tewerkstelling

Wist je dat je ook hr-issues rond internationale tewerkstelling makkelijk kan outsourcen? Maar liefst 6 op 10 van de werkgevers die deelnamen aan onze bevraging, heeft geen buitenlandse werknemers op de loonlijst staan, ook al erkennen ze schaarste op de Belgische arbeidsmarkt. Ze zien op tegen taal- en cultuurverschillen, maar ook de verschillen in wetgeving en loon weerhouden hen ervan buitenlanders in dienst te nemen.

80% van de werkgevers met buitenlandse werknemers in België en 70% van de werkgevers met buitenlandse werknemers in het buitenland besteden hun personeelsbeheer nog niet uit. Nochtans kan outsourcing ook voor buitenlandse bedrijven een interessante optie zijn, omdat het hen toelaat de verschillen in wetgeving en loon vakkundig en op een juridisch correcte manier te omzeilen.

Wat je zelf doet, doe je niet altijd beter

Voor heel wat werkgevers is outsourcing een kwestie van ‘loslaten’ en ‘durven’, omdat je een stukje controle zou afgeven. Het tegendeel is waar: je bepaalt volledig zelf welke aspecten van jouw hr-administratie je uitbesteedt.

Bovendien krijg je er zoveel meer voor terug. Onze experten staan flexibel tot je dienst en zorgen ervoor dat alles conform de wetgeving wordt uitgevoerd. Op die manier kan jij je focussen op wat voor jou als werkgever echt van belang is. Is het voor jou geen prioriteit om te investeren in kennis en het up-to-date houden van de payrollsoftware? Acerta neemt het beheer met plezier van je over. Neem je liever geen risico’s wat de maandelijkse loonberekening of het regelen van alle verzekeringen betreft? Laat dat over aan onze consultants die hier dagelijks mee bezig zijn. Wil je worden ontzorgd wanneer het aankomt op de hr-administratie van een volledige of specifieke groep van medewerkers, zoals buitenlandse werknemers? Ook dat kan.

Gedeeltelijke of volledige ontzorging van je hr-administratie?

Van welke aspecten van je hr-administratie jij je ook wilt laten ontzorgen, Acerta neemt ze graag van je over.

Flexsourcing

Deel dit artikel

cleo-kinnaer-acerta

Geschreven door Cleo Kinnaer

Business Unit Manager

Gerelateerde artikels

Economische werkloosheid stijgt verder
Werkgevers

Economische werkloosheid stijgt verder

12 september 2019 Dirk Vanderhoydonck

Wanneer er niet genoeg werk is kan je als werkgever je medewerkers tijdelijk op inactief zetten. Het is een vorm van tijdelijke werkloosheid waarbij de uitvoering van het arbeidscontract een tijdje geschorst is.

Lees meer
Is jouw hr-afdeling klaar voor de toekomst?
Werkgevers

Is jouw hr-afdeling klaar voor de toekomst?

02 april 2019

Tevredenheid troef wanneer het gaat over de prestaties van het hr-departement en de kennis van hr-medewerkers binnen menig bedrijven. Gelukkig maar, want een moderne hr-afdeling is een kloppend hart dat de volledige organisatie van frisse zuurstof voorziet.

Lees meer
Economische werkloosheid: wat en hoe?
Werkgevers

Economische werkloosheid: wat en hoe?

21 maart 2019

Of ‘economische werkloosheid’ een irrelevant begrip is geworden? Wanneer we kijken naar het bescheiden percentage werkuren dat in 2018 niet gepresteerd werd, nl. 0,60%, zou je bijna denken van wel.

Lees meer