Vorige

Mag een werknemer zich laten vaccineren tijdens de werkuren?

21 januari 2021 Amandine Boseret Werkgevers

De vaccinatiecampagne is alvast gestart, maar wanneer vinden de vaccinaties precies plaats? Kunnen je werknemers gevaccineerd worden tijdens de werkuren en onder welke voorwaarden? De huidige wetgeving is duidelijk, maar er ligt ook een nieuw wetsvoorstel over de vaccinatiestrategie klaar. We leggen beide situaties uit.

Leestijd: Later lezen?

Huidige wetgeving

Gewettigde, maar onbezoldigde afwezigheid

Volgens de huidige wetgeving is een werknemer die een medische raadpleging wilt inplannen, verplicht om de afspraak buiten de werkuren te plannen. Als het echter onmogelijk blijkt om de medische raadpleging in te plannen buiten de werkuren, moet de werknemer een attest van de geneesheer kunnen voorleggen, waarin staat vermeld dat de raadpleging niet mogelijk was buiten de normale werktijden.

Op basis van dit attest heeft je werknemer het recht om afwezig te zijn voor het medisch onderzoek, maar in principe zal hij geen bezoldiging ontvangen voor deze uren. Het betreft dus een gewettigde, maar onbezoldigde afwezigheid. Je kan echter afspreken met je werknemer om de verloren uren “in te halen” op een ander moment van de dag. Opgelet, dit heeft geen betrekking op de prenatale raadplegingen.

Bijgevolg zou een werknemer die zich moet laten vaccineren tijdens de normale werktijden, gewettigd, doch onbezoldigd afwezig zijn.

Vaccinatie op de werkplaats

Bepaalde werkgevers kunnen vaccinaties op de werkplaats organiseren onder begeleiding van de arbeidsgeneesheer. In dat geval zal de tijd die wordt uitgetrokken voor de vaccinatie worden beschouwd als bezoldigde arbeidstijd en zal de vaccinatie ook moeten gebeuren tijdens de normale werktijden.

Wetsvoorstel vaccinatiestrategie

De regering heeft een nieuw wetsvoorstel uitgewerkt in het kader van de vaccinatiestrategie in de strijd tegen COVID-19. In dit wetsvoorstel staat dat werknemers klein verlet voor de tijd die nodig is toegekend krijgen als ze zich laten vaccineren tegen het coronavirus. Klein verlet is een gewettigde afwezigheid onder bepaalde omstandigheden (zoals een huwelijk, geboorte, begrafenis...) waarvoor de werkgever de normale bezoldiging moet uitkeren aan de werknemer. Aangezien het huidige vaccin twee keer toegediend moet worden, zou de werknemer uiteindelijk recht hebben op twee keer klein verlet betaald door de werkgever.

De regering onderzoekt ook andere pistes, zoals vaccinatie van werknemers op de werkplaats met de ondersteuning van de arbeidsgeneesheer, vaccinaties buiten de normale werktijden... Momenteel moeten we wachten op een definitief besluit.

Deel dit artikel

Amandine Boseret

Geschreven door Amandine Boseret

Juridisch adviseur bij Acerta

Gerelateerde artikels

VUB en Acerta: opvallend laag kort ziekteverzuim
Werkgevers

VUB en Acerta: opvallend laag kort ziekteverzuim

18 februari 2021 Kristel Minten

In november en december 2020 ging gemiddeld 1,8% van de werkuren verloren door kort ziekteverzuim, oftewel afwezigheden van minder dan een maand. De cijfers werden vastgesteld op basis van de cijfers van 28.500 bedrijven.

Lees meer
Federale steunmaatregelen: verlengd en uitgebreid
Werkgevers

Federale steunmaatregelen: verlengd en uitgebreid

15 februari 2021 Nele Mertens

Vrijdag 12 februari besliste de federale regering over de steunmaatregelen voor werkgevers en werknemers. In deze blog geven we je een overzicht van de verlengde en nieuwe steunmaatregelen die interessant zijn voor de werkgever.

Lees meer
Steun de vaccinatiecampagne, laat je medewerker(s) als vrijwilliger(s) helpen
Werkgevers

Steun de vaccinatiecampagne, laat je medewerker(s) als vrijwilliger(s) helpen

12 februari 2021 Amandine Boseret

Het coronavaccin geeft werkgevers en werknemers terug perspectief. Als werkgever kan je de vaccinatiecampagne steunen door je medewerkers te laten helpen als vrijwilliger.

Lees meer