Vorige

Versoepelde procedure voor tijdelijke werkloosheid wegens overmacht opnieuw mogelijk

06 november 2020 Nele Mertens Werkgevers

Nu ons land opnieuw in lockdown is, moeten heel wat werkgevers weer hun activiteiten stopzetten. De regering heeft dan ook beslist om de procedure voor het toepassen van tijdelijke werkloosheid opnieuw te versoepelen, zoals het geval was in de maanden maart tot en met augustus. Er zijn dus ook geen overgangsmaatregelen meer voor de overschakeling van tijdelijke werkloosheid wegens overmacht naar economische werkloosheid.

Leestijd: Later lezen?

Wat heeft dit tot gevolg voor jou als werkgever?

A. Je was al erkend als hard getroffen werkgever (meer dan 20% werkloosheid in het tweede kwartaal van 2020) of bent actief in een hard getroffen sector?

Voor jou verandert er niets. Ook voor de komende maanden blijf je de versoepelde procedure toepassen voor de dagen van tijdelijke werkloosheid die het gevolg zijn van de corona maatregelen.

B. Je behoorde niet tot de hard getroffen werkgevers?

Dan moest je sinds 1 september ofwel gebruik maken van economische werkloosheid bij gebrek aan werk ofwel de klassieke procedure voor tijdelijke werkloosheid wegens overmacht volgen bij een quarantaine of bij een sluiting van de school of crèche.

Jij kan voor de maanden oktober tot en met maart 2021 weer de versoepelde procedure voor tijdelijke werkloosheid wegens overmacht gaan toepassen. Wat houdt dit in?

  • Je hoeft geen voorafgaandelijke meldingen meer te doen aan de RVA
  • Je hoeft geen C3.2A controleformulieren meer af te leveren aan je werknemers
  • Je moet geen melding eerste dag meer doen zoals wel het geval is bij economische werkloosheid
  • De dagen van tijdelijke werkloosheid wegens overmacht geef je maandelijks door via de ASR aangifte scenario 5. Een aangifte scenario 2 is niet meer nodig.

Opgelet! Denk er wel aan dat je voor deze periodes van tijdelijke werkloosheid wegens overmacht een meldingsplicht hebt. Telkens wanneer je een nieuwe periode van tijdelijke werkloosheid invoert of het aantal dagen van werkloosheid verhoogt, moet je de betrokken werknemers hiervan op de hoogte stellen. Een model dat je hiervoor kan gebruiken, vind je hier.

Blijf op de hoogte van de laatste updates

Acerta houdt je op de hoogte van de laatste updates. Lees onze FAQ of neem een abonnement op onze maandelijkse online infosessies over sociaal-juridische updates.

FAQ Sociaal-juridische updates

Deel dit artikel

Nele Mertens

Geschreven door Nele Mertens

Juridisch adviseur

Gerelateerde artikels

Overlegcomité 19 juli: wat is de impact voor bedrijven?
Werkgevers

Overlegcomité 19 juli: wat is de impact voor bedrijven?

20 juli 2021 Ellen Van Grunderbeek

Het overlegcomité zat op 19 juli opnieuw samen om de coronamaatregelen te bespreken. Wat werd er beslist? En hebben die beslissingen een impact op bedrijven? Acerta geeft een overzicht.

Lees meer
Update Generieke Gids: nieuwe richtlijnen voor bedrijven
Werkgevers

Update Generieke Gids: nieuwe richtlijnen voor bedrijven

16 juli 2021 Miet Vanhegen

Op 14 juli werd de nieuwe versie van de Generieke Gids gepubliceerd. Door de gewijzigde overheidsmaatregelen, was de vorige versie van de Generieke Gids aan wijziging toe.

Lees meer
Tijdelijke werkloosheid daalt, arbeidskrapte laat zich voelen
Werkgevers

Tijdelijke werkloosheid daalt, arbeidskrapte laat zich voelen

15 juli 2021 Dirk Vanderhoydonck

Het systeem van tijdelijke werkloosheid heeft organisaties geholpen om een moeilijke periode te overbruggen, maar ondertussen worden bedrijven opnieuw geconfronteerd met de schaarste aan talent op de arbeidsmarkt.

Lees meer