Economische werkloosheid: wat en voor wie?

Je doet beroep op het stelsel van economische werkloosheid wanneer bepaalde omstandigheden niet zijn zoals verwacht. Er is bijvoorbeeld tijdelijk onvoldoende werk: een bestelling komt niet tijdig binnen, een andere wordt geannuleerd. In die omstandigheden kun je de contracten van een aantal van je arbeiders, of van alle arbeiders, tijdelijk schorsen.

Heb je vragen in verband met de toepassing van dit stelsel in jouw bedrijf? Stel ze gerust dan aan je Acerta-expert. Ken jij het stelsel al en wil je een periode van economische werkloosheid inroepen? Dat kan!

Voortaan kan jij als werkgever via de applicatie “Tijdelijke werkloosheid” op MyAcerta snel en gemakkelijk een aanvraag indienen van eerste dag economische werkloosheid. Wij doen de rest! Dankzij die nieuwe tool krijg je met één muisklik toegang tot deze betalende service. Je kan dan heel gemakkelijk je aanvraag digitaal indienen en opvolgen.

Wil je echter enkel de documenten raadplegen? Dan hoef je geen beroep te doen op de applicatie en neem je nog steeds rechtstreeks contact op met je dossierbeheerder.

Belangrijk: Voorlopig kan je nog steeds een melding van eerste dag economische werkloosheid doorgeven via de website, maar die dienst verdwijnt in de loop van 2019. Twijfel dus niet langer en ontdek de nieuwe applicatie op MyAcerta!