Vorige

Werkgevers, dit verandert er in september

31 augustus 2021 Miet Vanhegen Werkgevers

De wet- en regelgeving verandert regelmatig, en dat heeft een invloed op jou als werkgever of op jouw medewerkers. Acerta geeft je daarom een overzicht van de sociaal-juridische wijzigingen die op de planning staan in september.

Leestijd: Later lezen?

Telewerk niet langer aanbevolen

Telewerk is vanaf 1 september niet langer aanbevolen in Vlaanderen en Wallonië. In Brussel wordt thuiswerk echter wél nog aanbevolen. Werkgevers die hun medewerkers opnieuw op kantoor verwelkomen, moeten nog steeds de preventiemaatregelen toepassen. Hiervoor dient de generieke gids, aangevuld met de sectorale protocollen, als leidraad. Je leest er hier alles over.

Is het voor jou nog onduidelijk of een mondmasker op de werkvloer nodig is? Lees dan zeker dit artikel.

Spilindex overschreden

De spilindex voor overheidswedden en sociale uitkeringen werd - vroeger dan verwacht -overschreden. Sociale uitkeringen, het gewaarborgd minimuminkomen, het minimumloon voor flexi-jobbers en de lonen in de social profitsectoren zullen in september geïndexeerd worden met 2 %. In oktober gaan ook de lonen van de ambtenaren en de socialprofitsectoren (die nog niet in september geïndexeerd werden) met 2% naar boven. In dit artikel lees je meer over welke sectoren een stijging zullen kennen en in welke maand. Wil je meer informatie over de impact op uitkeringen? Dat lees je in dit artikel.

Ecocheques: nieuwe lijst producten en diensten

De lijst met producten en diensten die medewerkers met ecocheques kunnen kopen wijzigt vanaf 1 september. De ecocheque is een extralegaal voordeel waarmee medewerkers ecologische producten en diensten kunnen kopen. Die producten en diensten worden verduidelijkt in een lijst van de Nationale Arbeidsraad en die wordt om de twee jaar geëvalueerd en aangepast. Je leest er hier meer over.

Mantelzorgverlof: wijziging spelregels

Mantelzorgverlof is mogelijk sinds 1 september 2020. Mantelzorg is wanneer iemand doorlopend of regelmatig hulp of bijstand verleent aan een zorgbehoevende erkende persoon met wie er een vertrouwensrelatie of een nauwe, affectieve of geografische relatie is. Ondertussen zijn de spelregels veranderd, en kunnen je medewerkers – die erkend zijn als mantelzorger - vanaf 1 september 2021 tot 3 maanden voltijds mantelzorgverlof nemen. Je leest er hier meer over.

Vlaams opleidingsverlof: gemeenschappelijk initiatiefrecht

Voor het schooljaar 2021-2022, dat op 1 september van start gaat, heeft de Vlaamse regering een gezamenlijk initiatiefrecht voor het Vlaams Opleidingsverlof in het leven geroepen en de minimumvoorwaarde van 32 opleidingsuren versoepeld. Het gemeenschappelijk initiatiefrecht houdt in dat zowel werknemer als werkgever een opleiding kunnen voorstellen. Je leest er hier meer over.

Blijf op de hoogte van de sociale wetgeving

De sociale wetgeving verandert razendsnel. Als werkgever heb jij er alle belang bij zo goed mogelijk op de hoogte te blijven van de vernieuwende regelgeving. Zo kun je je ook tijdig voorbereiden.

Sociaal-juridische updates Trefzeker

Deel dit artikel

Acerta_Miet Vanhegen.png

Geschreven door Miet Vanhegen

Juridisch adviseur

Gerelateerde artikels

Wat verandert er in juli voor werkgevers?
Werkgevers

Wat verandert er in juli voor werkgevers?

28 juni 2022 Miet Vanhegen

De wet- en regelgeving verandert regelmatig, en dat heeft een invloed op jou als werkgever of op jouw medewerkers. Acerta geeft je daarom een overzicht van de sociaal-juridische wijzigingen die op de planning staan in juli 2022.

Lees meer
Op vakantie met de bedrijfswagen: veelgestelde vragen
Werkgevers

Op vakantie met de bedrijfswagen: veelgestelde vragen

23 juni 2022 Ellen Van Grunderbeek

De zomervakantie is in aantocht. Wat als je medewerker op vakantie vertrekt met zijn bedrijfswagen en… een ongeval heeft? Of hij wil een bagagerek installeren? En mag je medewerker zijn tankkaart in het buitenland gebruiken? Acerta beantwoordt enkele veelgestelde vragen.

Lees meer
Hoe vraag je tijdelijke werkloosheid aan na 1 juli 2022?
Werkgevers

Hoe vraag je tijdelijke werkloosheid aan na 1 juli 2022?

15 juni 2022 Nele Mertens

Het einde van de versoepelde procedure voor tijdelijke werkloosheid nadert met rasse schreden. Vanaf 1 juli 2022 kan je er als werkgever geen beroep meer op doen en zal de uitkering voor tijdelijke werkloosheid weer 65% van het geplafonneerd gemiddeld loon bedragen.

Lees meer